+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709358669edauq1709358669a@tne1709358669dauqa1709358669

Olyan foghiányok esetén, ahol a hiányzó fog helyét megfelelően stabil fogak határolják és amennyiben implantációs fogpótlás készítésére nincs lehetőség (Mikor nem ajánlott implantátum beültetése?), a foghiány pótlása legtöbbször híd készítésével lehetséges.

Gyakran tapasztaljuk, hogy a hiányt határoló fogak már tömöttek vagy korábban betéttel lettek ellátva. Ilyen esetben a fog koronai részének pont az a része megtartott, amit a koronakészítéshez le kellene csiszolni. Ebben a helyzetben nyújt tökéletes megoldást a betétben elhorgonyzott híd, egy olyan speciális pótlás, ami a pillérfogakhoz betétek segítségével kapcsolódik, a hiányzó fog(ak)at pedig a hídtest koronájával vagy koronáival pótolja. Ezzel a módszerrel lehetőségünk van maximális mennyiségű természetes foganyag megőrzésére.

A CAD/CAM és 3D nyomtatási eljárások (3D nyomtatott fémvázra rétegzett biokerámia koronák és 3D nyomtatott fémvázra rétegzett biokerámia hidak) segítségével a betétben elhorgonyzott híd lehet fémmentes vagy fémvázra rétegzett is, utóbbi esetben a fémváz készülhet LASER-szinter eljárással fogászati fémből vagy aranyból, hagyományos öntési technikával.

Az inlayben elhorgonyzott hidak a legmagasabb esztétikai igényeket is ki tudják elégíteni, megbízható, tartós megoldást jelentenek a természetes foganyag lehető legnagyobb mértékű megkímélése mellett.
Rendelőnkben rutinszerűen használjuk a digitális lenyomatvételi eljárást, így a betétben elhorgonyzott híd készítéséhez a lenyomatvétel kellemetlenségeit sem kell átélnie. Napi gyakorlatunkhoz tartozik CAD/CAM (CAD/CAM fogpótlások) hidak készítése, ahol a tervezés és az előállítás minden lépése számítógép segítségével történik.

Új híd készítése előtt vagy régi hídpótlás cseréje esetén, mindig gondoljon a fogfehérítésre, mivel azt az új pótlások készítése előtt célszerű elvégezni!