+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709359237edauq1709359237a@tne1709359237dauqa1709359237

Olyan foghiányok esetén, ahol a hiányzó fog helyét megfelelően stabil fogak határolják és amennyiben implantációs fogpótlás készítésére nincs lehetőség (Mikor nem ajánlott implantátum beültetése?), a foghiány pótlása legtöbbször híd készítésével lehetséges.

A 3D nyomtatott fémvázra rétegzett biokerámia híd nem csak természetes fogakra, hanem titán implantátum felépítmények használatával implantátumokra (Implantátumra készülő koronák/hidak) is készülhet.

A hagyományos, úgynevezett fémkerámia hidak a fogtechnikus által megmintázott és megöntött fém vázból és a ráégetett kerámiából állnak. Rendelőnkben ez a technológia már a múlté. A korona készítéséhez szükséges információt digitális lenyomatvételi eljárás esetén a fogtechnikus eleve digitális formában kapja. Azokban az esetekben, amikor hagyományos lenyomatvételt végzünk, a mintát a fogtechnikus optikai letapogatóba helyezi és így kerül az adat a számítógépre. A híd vázának tervezése a programban zajlik, ezután a fémrészt LASER-szinter eljárással nyomtatják ki. A vázra biokerámiát rétegeznek, a híd egyedi festést kap, végül megtörténik a fényégetés. Az eljárással a hagyományos mintázásos-öntéses technológiát messze felülmúló pontosságú munkát kapunk, mely megfelel legmagasabb esztétikai, mechanikai elvárásainknak és egy hosszú távon megbízható, jól funkcionáló hídpótlást kapunk.

Új híd készítése előtt vagy régi hídpótlás cseréje esetén, mindig gondoljon a fogfehérítésre, mivel azt az új pótlások készítése előtt célszerű elvégezni!