+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709361568edauq1709361568a@tne1709361568dauqa1709361568

A korszerű fogászati implantátumok (Implantáció – fogbeültetés) beültetését követően teljes csontintegráció alakul ki, ami azt jelenti, hogy az implantátumot a szervezet befogadja, a csont hozzánő, ami nagyfokú stabilitást és tartósságot eredményez. Fontos tudni azonban, hogy a folyamathoz hónapok kellenek. Nincs jelenleg olyan, tudományosan bizonyított eljárás vagy implantátum, ami azonnali teljes terhelhetőséget tenne lehetővé!
Rendelőnkben elvégzett kezeléseink alapelvei a kiszámíthatóság, megbízhatóság és hosszú távú sikeres működés.

Amennyiben egy fog eltávolítását követően annak helyére egyből implantátumot helyezünk, azonnali implantációról beszélünk.

Ha a beültetéssel egy időben behelyezett implantátum(ok)ra fogpótlás is készül, azonnali terhelésről beszélünk.

A legújabb navigációs (Navigációs kezelések) eljárásokkal lehetőségünk van arra, hogy az implantátumo(ka)t előre meghatározott pozícióba helyezzük be, ezáltal a műtétet követően azonnal egy előre elkészítet fogpótlást kapcsoljunk hozzá(juk). Így ma már valóban lehetséges a „Fogat egy órán belül (Teeth in an hour)” kezelés kivitelezése. Ne feledjük azonban, hogy a frissen beültetett implantátumok NEM kaphatnak TELJES terhelést. Az átadott fogpótlás leggyakrabban ideiglenes, leginkább esztétikai céllal készül. A fogászati implantológia sikerének kulcsát a nagyon gondos, körültekintő tervezés és a biológiai folyamatok maximális figyelembevétele jelenti. Jelenlegi ismereteink szerint a csontosodás hónapokig tartó folyamata nem rövidíthető le órákra vagy napokra. A gyógyulási idő figyelmen kívül hagyása az implantátum(ok) elvesztését okozhatja. Egy elvesztett implantátummal nem csak fáradságot és pénzt veszítünk, hanem az állcsontban is olyan hiány alakulhat ki, melynek pótlása sokszor csak bonyolult, hosszadalmas és drága beavatkozásokkal korrigálható.

Ha azonnali implantáción vagy azonnali terhelésű implantációs fogpótlás készítésén gondolkozik, még ma jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni) konzultációra, ahol tájékoztatjuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldásról. A műtéti tervezés során részletesen válaszolunk kérdéseire, hogy végül olyan kezelés történjen, aminek eredményével hosszú távon elégedett lehet.

Az implantátumokra készíthető fogpótlásokról bővebben itt olvashat: