A digitális technológia fejlődésével korábban elképzelhetetlen kezelések váltak a fogászat-szájsebészet mindennapi rutinjává. Napjainkban lehetőségünk van arra, hogy már a műtéti beavatkozás során pontosan illeszkedő, esztétikus fogpótlás kerüljön a helyére. Azt azonban fontos tudni, hogy a technológia fejlődésével a biológiai folyamatok tempóját továbbra is tiszteletben kell tartani. Az új módszereknek köszönhetően valóban megvan a lehetőség arra, hogy a végleges fogpótlás már az implantátum behelyezésekor készen álljon, azonban a beültetések csontosodásához és teljes terhelhetőségéhez továbbra is hetek-hónapok szükségesek. Ezért – kevés kivételtől eltekintve- a műtét során rendszerint ideiglenes pótlást helyezünk be, mely csak részleges terhelést közvetít az implantátum(ok)ra, ugyanakkor teljes mértékben kielégíti esztétikai igényeit. Így lehetőség van a csont és a lágyrészek tökéletes gyógyulására, ami a hosszú távú sikeres működés alapja.

Ne dőljön be a speciális implantátumok/anyagok segítségével felgyorsított biológiai folyamatok ígéretének!

Ha implantációs fogpótlás készítésén gondolkozik, még ma jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni) konzultációra, ahol tájékoztatjuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldásról. A műtéti tervezés során részletesen válaszolunk kérdéseire, hogy végül olyan kezelés történjen, aminek eredményével hosszú távon elégedett lehet.

Az implantáció nem csupán egy egyszerű fogászati beavatkozás, tervezésénél ugyanúgy fontos a szájüreg egészének alapos vizsgálata (Digitális röntgen felvételek), a megfelelő előkészítése (Fogkő eltávolítás), mint a szervezet általános állapotának (Mikor nem ajánlott az implantátum beültetése?) figyelembe vétele (például dohányzás, fogágy betegség, cukorbetegség, biszfoszfonát kezelés, sugárkezelés, immunhiányos betegségek).
Az implantátumokra készíthető fogpótlásokról bővebben itt olvashat: