A fogágy gyulladása csontfelszívódással jár együtt, elhanyagolt esetben az elvesztett csontállomány pótlása bonyolult és költséges beavatkozásokkal járhat. A fogmosáskor vérző íny ínygyulladásra és fogágybetegségre utal, legtöbbször fogkő jelenlétében. Ne feledje, hogy ínygyulladás, fogkőképződés bármilyen életkorban (gyerekeknél is) előfordulhat. Az otthoni szájhigiénés eszközök (Szájápolás a Curasept termékcsaláddal, Philips ultrahangos fogkefék) nem alkalmasak a fogkő eltávolítására, ezért fontos a rendszeres szájhigiénés kezelés.

Ennek során olyan ultrahangos készülékkel távolítjuk el a fogköveket, mely a fog kemény szöveteit nem károsítja. A szájhigiénés kezelés részét képezi a fogfelszínek polírozása is, ami megnehezíti az ételmaradék és a baktériumok megtapadását, de egyben csillogó szépségűvé is varázsolja fogait.

Amennyiben kivehető pótlásán fogkőképződést tapasztalunk, a kezelés során azt is megtisztítjuk, polírozzuk.

Bizonyos elszíneződések (pl. tea, vörösbor) eltávolítása homokfújással lehetséges.
A fogkő képződése folyamatos, gyorsasága változó, sajnos akár 10-15 nap is elegendő lehet az érett, stabil fogkő kialakulásához, ezért nagyon fontos, hogy kellő gyakorisággal történjen a rendelői fogkő- eltávolítás.

Gyerekeknél és felnőtteknél egyaránt fontos a megfelelő fogmosási technika elsajátítása. Hozza el gyermeke vagy saját fogkeféjét és segítünk a helyes fogtisztítás megtanulásában. Plakkfestő rendszer segítségével láthatóvá tudjuk tenni azokat a felszíneket, ahol hatékonyabb tisztítás szükséges.

Jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni?) még ma szájhigiénés kezelésre!