+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709364574edauq1709364574a@tne1709364574dauqa1709364574

A fogászati célú implantológia több évtizedes múltra tekint vissza. A dentális implantátumok segítségével a természetes fogakhoz hasonló értékű fix fogpótlások készíthetők a megmaradt fogak károsítása (lecsiszolás, egyéb preparálások) nélkül. A kivehető fogpótlások implantátumokhoz kapcsolása nagyban fokozza azok stabilitását.

A korszerű fogászati implantátumok beültetését követően teljes csontintegráció alakul ki, ami azt jelenti, hogy az implantátumot a szervezet befogadja, a csont hozzánő, ami nagyfokú stabilitást és tartósságot eredményez. Fontos tudni azonban, hogy a folyamathoz hónapok kellenek. Nincs jelenleg olyan, tudományosan bizonyított eljárás vagy implantátum, ami azonnali (link ide: azonnali implantáció) teljes terhelhetőséget tenne lehetővé! A világszerte és hazánkban folyó implantációs műtétek sok éves tapasztalata alapján biztonsággal kijelenthető, hogy a megfelelő módon és kellő gyógyulási idő betartásával elvégzett beavatkozás sikeraránya közelít a 100%-hoz. Rendelőnkben a legkorszerűbb kétrészes (implantátum+felépítmény) fogászati célú implantátumokat használjuk, segítségükkel magas esztétikai és funkcionális értékű fogpótlások készíthetők.

Nem elég azonban az implantátum megfelelő csontosodása, a kezelés célja a hosszú távú sikeres működés. Ennek kulcsa az implantátum és a felépítmény kapcsolódásában rejlik. Ma már tudjuk, hogy ennek a kapcsolódásának 1 mikron (Nagyítás a fogászatban) pontosságúnak, tökéletesen stabilnak kell lennie, így a baktériumok nem tudnak az implantátum belsejébe bejutni, ott élni, szaporodni és a rágóerők hatására az implantátum és a felépítmény között létrejövő mikroszkopikus résen át az implantátum nyaka köré kijutni, ezáltal ínygyulladást, csontfelszívódást (Régi implantátumok tisztítása / megmentése iBrush kezeléssel) és végső soron az implantátum elvesztését okozva. Ilyen tökéletes, mikromozgás- és baktériummentes illeszkedést kónuszos (kúp a kúpban) kapcsolattal érhetünk el, rendelőnkben ezért ajánljuk és alkalmazzuk elsősorban a prémium kategóriás, hosszú távon problémamentesen működő implantátum rendszereket. Ne feledje, a fogászati implantológia örök érvényű mottóját: „Az a drága, ami olcsó”. Egy elvesztett implantátummal nem csak fáradságot és pénzt veszítünk, hanem az állcsontban is olyan hiány alakulhat ki, melynek pótlása sokszor csak bonyolult, hosszadalmas és drága beavatkozásokkal korrigálható.

Ha implantációs fogpótlás készítésén gondolkozik, még ma jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni) konzultációra, ahol tájékoztatjuk az Ön számára legmegfelelőbb megoldásról. A műtéti tervezés során részletesen válaszolunk kérdéseire, hogy végül olyan kezelés történjen, aminek eredményével hosszú távon elégedett lehet.

Az implantáció nem csupán egy egyszerű fogászati beavatkozás, tervezésénél ugyanúgy fontos a szájüreg egészének alapos vizsgálata (Digitális röntgen felvételek), a megfelelő előkészítése (Fogkő eltávolítás), mint a szervezet általános állapotának (Mikor nem ajánlott az implantátum beültetése?) figyelembe vétele (például cukorbetegség, biszfoszfonát kezelés, sugárkezelés).

Az implantátumokra készíthető fogpótlásokról bővebben itt olvashat: