+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709361792edauq1709361792a@tne1709361792dauqa1709361792

Napjainkban sokak számára okoznak panaszt részlegesen vagy teljesen ki nem nőtt fogak. A problémák legfőbb oka a helyhiány (Áttörésben visszamaradt fogak sebészete). Leggyakoribb az áttörésben visszamaradt bölcsességfog (Bölcsességfog eltávolítás), de számos esetben előfordul kisőrlő- és szemfogak esetében is, hogy nem tudnak helyükre nőni vagy hibás pozícióban törnek elő.

A részben ínnyel fedett fog körül a nyálban lévő baktériumok hatására krónikus gyulladás, góc (Fogászati góckeresés) alakulhat ki, másodlagos gócbetegséget okozva. A krónikus gyulladásos folyamat minden különösebb ok nélkül akuttá válhat, fájdalmat, szájnyitási korlátozottságot okozva, ami már sürgős megoldást kíván.

A csontban mélyebben elhelyezkedő, ki nem nőtt fogak is okozhatnak problémát, a koronai részt körülvevő fogzacskóból évek alatt tünet- és panasz nélkül nagyméretű állcsonti ciszta fejlődhet ki, elhanyagolt esetben akár az állcsont váratlan törését eredményezve. Ezek az elváltozások sokszor csak véletlen mellékleletként jelennek meg röntgenfelvételeken (link ide: digitális röntgenfelvételek), ezért is különösen fontos a rendszeres fogászati kontrollvizsgálat, állapotfelmérés (Állapotfelmérés).

Gyakran találkozhatunk olyan esettel, ahol a részlegesen vagy teljesen ki nem nőtt fog a szomszédos fognak feszülve utóbbin gyökérfelszívódást okoz, ami miatt végül mindkét fogat el kell távolítani.
Az áttörésben visszamaradt fogak eltávolítása rendelőnkben gyorsan, garantáltan fájdalommentesen történik. A szájsebészeti vésés nálunk a múlté: a legkorszerűbb sebészi fúrók segítségével kíméletesen kezeljük pácienseinket.

Ha a fogak elhelyezkedése indokolja, vagy Ön kéri, még ma jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni) konzultációra és kérjen tájékoztatást az altatásos kezelés lehetőségéről.