Sokan felteszik a kérdést: Miért torlódott a fogazatom? Miért nincs elég hely a bölcsességfogak számára, hogy kinőjenek.

Az elmúlt ezer évben nagyon sokat változtak táplálkozási szokásaink, a konyhaművészet is rengeteget fejlődött. Elég csak egy televíziós reklámot vagy főzőműsort megnézni: a bemutatott étel feltétlenül puha, omlós. Az állcsont fejlődése, növekedése viszont a funkcionális terhelés által befolyásolt. Honfoglalás kori őseinkhez viszonyítva napjainkban szinte alig használjuk igazi rágásra, leharapásra, tépésre fogainkat. Érthető, hogy állcsontjaink mérete csökken, így nem jut elegendő hely a fogaknak. Mint minden változásra, az evolúció erre is reagál: csökken a fogak száma, egyre több olyan fogazatot láthatunk, ahol a bölcsességfogak csírái már hiányoznak.

Akiknek viszont nem jutott elég hely állcsontjukban a fogaik számára, előbb vagy utóbb fogorvoshoz, fogszabályzó orvoshoz, szájsebészhez kell fordulniuk. Rendelőnkben orvosaink csapatmunkával keresik meg a legjobb megoldást panaszára. Bizalommal fordulhat hozzánk, legyen szó akár