+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709359740edauq1709359740a@tne1709359740dauqa1709359740

Napjainkban nagyon sokak számára okoznak panaszt a bölcsességfogak. A problémák legfőbb oka a helyhiány (Áttörésben visszamaradt fogak sebészete).
A részben ínnyel fedett bölcsességfog körül a nyálban lévő baktériumok hatására krónikus gyulladás, góc (Fogászati góckeresés) alakulhat ki, másodlagos gócbetegséget okozva. A krónikus gyulladásos folyamat minden különösebb ok nélkül akuttá válhat, fájdalmat, szájnyitási korlátozottságot okozva, ami már sürgős megoldást kíván.

A csontban mélyebben elhelyezkedő, ki nem nőtt bölcsességfogak is okozhatnak problémát, a koronai részt körülvevő fogzacskóból évek alatt tünet- és panasz nélkül nagyméretű állcsonti ciszta fejlődhet ki, elhanyagolt esetben akár az állcsont váratlan törését eredményezve. Ezek az elváltozások sokszor csak véletlen mellékleletként jelennek meg röntgenfelvételeken (Digitális röntgenfelvételek), ezért is különösen fontos a rendszeres fogászati kontrollvizsgálat, állapotfelmérés (Állapotfelmérés).

Egyes elméletek szerint a rossz tengelyállásban növekvő bölcsességfogak felelősek lehetnek a fogazat torlódásáért. Gyakran találkozhatunk olyan esettel, ahol a bölcsességfog az előtte lévő nagyőrlő fognak feszülve utóbbin gyökérfelszívódást okoz, ami miatt végül mindkét fogat el kell távolítani.

A bölcsességfogak eltávolítása rendelőnkben gyorsan, garantáltan fájdalommentesen történik. A szájsebészeti vésés nálunk a múlté: a legkorszerűbb sebészi fúrók segítségével kíméletesen kezeljük pácienseinket.

Ha a bölcsességfogak elhelyezkedése indokolja, vagy Ön kéri, még ma jelentkezzen be (Hogyan tudok időpontot foglalni) konzultációra és kérjen tájékoztatást az altatásos kezelés lehetőségéről.