Olyan foghiányok esetén, ahol a hiányzó fog helyét megfelelően stabil fogak határolják és amennyiben implantációs fogpótlás készítésére nincs lehetőség (Mikor nem ajánlott implantátum beültetése?), a foghiány pótlása legtöbbször híd készítésével lehetséges.

Fémmentes biokerámia híd nem csak természetes fogakra, hanem titán vagy cirkónium implantátum felépítmények használatával implantátumokra (Implantátumra készülő koronák/hidak) is készülhet.
Napjainkban a fémmentes hidak a legmagasabb esztétikai igényeket is kielégítik, a természetes foghoz tökéletesen hasonló megjelenésűek, rugalmasságuk a természetes fogakéhoz nagyon hasonló, így használatuk kényelmes.

Rendelőnkben rutinszerűen használjuk a digitális lenyomatvételi eljárást, így a híd készítéséhez a lenyomatvétel kellemetlenségeit sem kell átélnie. Napi gyakorlatunkhoz tartozik CAD/CAM koronák készítése, ahol a tervezés és az előállítás minden lépése számítógép segítségével történik.
Új híd készítése előtt vagy régi híd cseréje esetén, mindig gondoljon a fogfehérítésre, mivel azt az új pótlások készítése előtt célszerű elvégezni!