+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709359295edauq1709359295a@tne1709359295dauqa1709359295

Az implantátumok (Implantáció – fogbeültetés) hosszú távú működésének egyik legfontosabb eleme az implantátumot körülvevő gyulladásmentes íny. Amennyiben az implantátum körül gyulladás alakul ki, az a legtöbb esetben progresszív, önmagától meg nem álló csontfelszívódással jár, ami elhanyagolt esetben az implantátum elvesztését is okozhatja. A csontveszteségnek számos oka lehet. Sok esetben sajnos pont maga az implantációs rendszer felelős a csontfelszívódásért: általában ilyenek a NEM kúp a kúpban rögzülő implantátum-felépítmény kapcsolattal rendelkező rendszerek, de szerepet játszhatnak a szájüregben élő, fogágybetegséget (A fogágybetegség – fog körül / implantátum körül) okozó baktériumok és szájhigiénés problémák (például dohányzás – Dohányzóként lehet-e implantátumom?), az implantátumra készült fogpótlások nem megfelelő tisztíthatósága/tisztítása) is. Ne feledje, az implantátum körül sokkal könnyebben alakulhat ki fogágybetegség, mint a természetes fogaknál.

Az implantátum körüli csontpusztulás kezdeti szakaszában a röntgenképen V alakú csonthiányt láthatunk. A folyamat a beavatkozás nélkül rendszerint lassan előre halad, a csonthiány növekszik. Az implantátum felületkezelt felszíne szabaddá válik, ami mikroérdesítettsége (Nagyítás a fogászatban: „minden simaság csak nagyítás kérdése”) miatt a baktériumok számára kiváló élőhelyet jelent, ami a gyulladásos folyamat fokozódását és további csontpusztulást eredményezhet.

Az iBrush kezelés célja az implantátum nyaki részének simára polírozása egy speciálisan erre a célra kifejlesztett, egyszer használatos eszköz segítségével. A beavatkozást rendszerint helyi érzéstelenítésben, kis ínyfeltárásból végezzük el. Amennyiben szükséges, a hámtapadás megerősítésre, pótlására vagy annak esztétikai korrekciója céljából kötőszövet átültetést is végzünk.
Keresse fel (Hogyan tudok időpontot foglalni?) félévente kontrollvizsgálatra rendelőnket! Az implantátum körüli ínygyulladás egy egyszerű állapotfelmérés alkalmával megállapítható. A régebben behelyezett implantátumok ellenőrzésére évente digitális röntgen felvétel készítését javasoljuk, rendelőnkben a vizsgálat során ennek elvégzésére is lehetőség van.