+36 (1) 5-333-444 | +36 (30) 989 0059 uh.tn1709360586edauq1709360586a@tne1709360586dauqa1709360586

Fogazatunkban számos olyan helyet találhatunk, amely kedvez az ételmaradék megtapadásának és a baktériumok számára élőhelyet biztosít. A fogak felszínének és a fogközök tisztításához számos egyéni szájhigiénés eszközt találhatunk: ilyen a fogkefe, a fogselyem, a szájzuhany, hogy csak a legismertebbeket említsük. Azt gondolhatnánk, hogy amennyiben ezeket az eszközöket beszerezzük és megfelelően használjuk, nem kell tartanunk a fogak romlásától. Sajnos azonban ez nem igaz. A fogak rágófelszínének mélyén, a csücskök között találjuk a barázdákat, melyek hasonlóak a hegycsúcsok között futó szakadékokhoz. A csücsöklejtők a mélybe tartanak és létrejönnek a „V” alakú barázdák, melyek alsó része teljesen elkeskenyedik. Nagy nagyításban nézve így létrejön egy olyan keskeny árok, ahova még a legfinomabb sörtéjű fogkefék szálai sem érhetnek le (egyetlen sörteszál is túl vastag ahhoz, hogy a barázda mélyére jusson). Bárhogy súroljuk a fogfelszínt, bármilyen elektromos vagy ultrahangos fogkefét használunk is, a mechanikai tisztítás nem tud érvényesülni, hiszen a tisztítóeszközünk nem éri el a barázda alját. Ez nagyon jó lehetőséget biztosít a baktériumok számára, hogy szaporodjanak és anyagcseréjükkel károsítsák a fogzománcot: a fogszuvasodás el is kezdődött…

A barázdazárás célja a szűk „V” alakú barázdák alsó részének feltöltése speciális és esztétikus (fogszínű) kompozíciós barázdazáró anyaggal. Így a kezelt fogfelszín egyéni szájhigiénés eszközeinkkel 100%-ban tisztíthatóvá válik és megelőzhetjük a fogszuvasodást.

A maradó fogak előtörésükkor már rendelkeznek barázdákkal, ezért javasoljuk, hogy kezelésük már gyermekkorban történjen meg! Az időben elvégzett barázdazárás kivitelezéséhez érzéstelenítés és fúrás nem szükséges.

A barázdák szuvasodása sokszor csak évekkel a fog előtörése után alakul ki, ezért barázdazárásra minden életkorban szükség lehet! Jelentkezzen be állapotfelmérésre, melynek során megtudhatja, hogy Önnél szükséges-e ennek a megelőző kezelésnek az elvégzése.